Hopp til hovedinnholdet

Hva er poenggrensen for å komme inn på rettsvitenskap i Oslo?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år om går i 9. klasse. Vi har nettopp snakket masse om videregående så jeg lurer på hvilke skoler som tilbyr rettslære og hvilken linje jeg må begynne på for å kunne utdanne meg innenfor rettslære.Jeg har lyst til å bli advokat og jeg lurer på hva snittet for å komme inn på et universitet som tilbyr dette i oslo.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å bli advokat må du gå den utdanningen som heter Master i rettsvitenskap. Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø tilbyr denne utdanningen.

Poenggrensene for å komme inn på Master i rettsvitenskap i Oslo i 2017 var 54.2 i kvote for førstegangsvitnemål med oppstart høst og 51.9 i kvote for førstegangsvitnemål med oppstart vår. 

Den totale poengsummen din finner du ved å ta gjennomsnittet av alle karakterene på vitnemålet ditt fra videregående og gange med ti. Les mer om poengberegning her:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/index.html

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning