Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få høyt nok snitt?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har gåd frem og tilbake å tenker fortsatt på hva jeg vil gjør etter vidregående. Går nu VG2 Automatisering, skal gå VG3 automatisering også, å vær i lære i 1,5 år. Tenkte å ta VG4 påbygging slik at jeg for studiekompetanse så jeg kan søke videre på høyskole. Jeg har veldig lyst til å gå Politihøyskolen, men ser man må minst ha 4,8 i snitt altså 48 studiepoeng for å komme inn. Det fysiske har jeg på plass. Det jeg lurte på som ikke rådgiveren eller noen lærere kunne svare meg på er vil jeg få studiepoeng etter VG3? og vil jeg få enda mer studiepoeng når jeg er ferdig med fagbrevet? Hvis jeg fks har 43 studiepoeng fra VG3 Automasjon og 39 studiepoeng fra VG4 påbygging vil jeg da ha 82 studiepoeng? Er det fler måter å få bedre mer studiepoeng uten å få bedre karakterer eller gå folkehøyskole? Jeg frykter at jeg ikke får 4,8 i snitt, er derfor jeg må spør.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Karakterpoengene du konkurrerer med i opptaket regnes ut ved å ta gjennomsnittet av karakterene dine og gange det med 10. Hvis du har tatt yrkesfag med påbygg regnes karakterpoengene dine ut fra både:

1 vitnemål og
2 kompetansebevis med påbygging til generell studiekompetanse
 
Du kan ikke legge snittet av karakterene først fra yrkesutdanningen og så plusse på med det fra påbygg, du må regne snittet ut i fra både vitnemål og kompetansebevis. Les mer om hvordan du gjør det her:
 
I tillegg til skolepoeng kan du få tilleggspoeng og alderspoeng. Fra og med det året du fyller 20 år får du 2 alderspoeng for hvert år, men du kan ikke få mer enn 8 alderspoeng.
 
I ordinær kvote kan du få inntil 2 poeng for enten folkehøgskole, militærtjeneste, siviltjeneste, fagskole eller høyere utdanning. Du kan bare få tilleggspoeng for én av delene, så du kan ikke få mer enn 2 tilleggspoeng.
 
Du finner mer informasjon om poengberegning på våre nettsider.
 
 
 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning