Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg dra i militæret før jeg søker politiutdanning?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Når jeg blir stor vil jeg bli politi, men etter videregående har jeg lyst til å bli med i militæret! Altså å være der i ett år før jeg søker meg inn på politihøyskolen og utdanner meg til å bli politi. Er det lurt? Jeg vil jo ikke jobbe i Forsvaret (jeg vil jo bli politi), men jeg har veldig lyst til å bli med i militæret en stund. Jeg trener styrke og kondisjon hver dag, er det en fordel når man skal være med i militæret?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Høres ut som at du har mange spennende og gode tanker om fremtiden din, og dette høres veldig positivt ut! 

Ja, det kan absolutt være lurt å ta ett år i militæret først, særlig siden det  høres ut som at du er motivert for det! Da får du muligheten til å gjøre erfaringer og vokse stort som menneske. Og ja, det er absolutt en god ting at du trener styrke og kondisjon nå også! Både for militæret, politiutdanning og deg selv :)

Du kan lese om opptakskravene for å komme inn på politiutdanningen her. Det er flere ulike krav, men ett av dem er at du må ha hatt førerkort i ett år før du kan søke. Så det er altså ikke slik at du nødvendigvis kan gå "direkte" inn i politiutdanningen etter videregående, og ett år i militæret først kan definitivt både utvikle deg som person, og kanskje også hjelpe på søknaden til politiutdanningen. 

Så vi tenker at du foreløpig har gode planer, som det går fint an å kombinere. Så blir det spennende å se hva du tenker om dette når du blir litt eldre og tiden nærmer seg. 

Les også artiklene vi legger ved under dette svaret! Lykke til, og spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Rekruttskolen - den første tiden i militæret

Rekrutt støvel (colourbox.com)

Rekruttperioden er grunnutdanningen de første 6–8 ukene i førstegangstjenesten. Les om uniformsplikt, permisjon, romvask, våpenopplæring og fysisk trening i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning