Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg er syk på eksamen i ungdomsskolen?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en elev i 10. Klasse. Har snart eksamen men er mye syk... lurer på hva som skjer vist jeg er syk på eksamensdagen. Kan få lege erklering, men er litt stresset over hvordan det vil påvirke snittet mitt når jeg går ut av ungdomskolen og skal søke på ny skole. Vist jeg er syk har jeg forstått det sann at jeg får en annmerkning i karakterhefte for og ikke ha møtt opp på eksamen. Hvordan vil det påvirke snittet mitt og sjansjen min på og komme in på første valget mitt? Har akkurat høyt nok snitt til og komme inn men lurer på om dette vil ødelegge for meg, og gjør at jeg ikke kommer inn på den skolen jeg satt som første valg. plis svar veldig nervøs...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Vi skjønner at du er nervøs for dette, og det er bra at du tar fremtiden din på alvor! Vi tenker at du bør snakke med lærer/rektor/rådgiver om dette så fort som mulig, så får du et konkret svar og kan få litt fred :)

Hvis du er syk på eksamen, er det viktig at du dokumenterer dette med legeerklæring samme dag. Gi beskjed til skolen. På vitnemålet fra grunnskolen vil du da få merknaden "Dokumentert fravær". På videregående har du rett til å ta opp eksamen på nytt, men ikke på grunnskolen. Vi tror ikke at dette vil ha noe å si for muligheten din til å komme inn på videregående skole. Men vi syns du skal snakke med lærer/rådgiver/administrasjonen på skolen din så snart som mulig - da får du vite de nøyaktige konsekvensene hvis du er syk, og kans slippe å bekymre deg :)

Vi ønsker deg lykke til, og en periode med mindre sykdom! Bare spør oss igjen.

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fravær på ungdomsskolen

Jente kommer inn i klasserom(www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Fraværet ditt føres på vitnemålet, men det er mulig å be om at noe fravær fjernes.

Les mer

Søke videregående opplæring? Forvirret?

Gutt skal velge videregående opplæring

Vanskelig å finne frem i jungelen av informasjon? Lurer du på hvordan du får svar på spørsmålene dine? Først må du finne ut hva du lurer på.

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Karakterer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om karakterer