Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få tilbake jobben jeg sa opp?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt jobb som butikkmedarbeider i nesten to år, men jeg sa opp jobben for ikke så lenge siden, og nå angrer jeg. Jeg trenger pengene til sommerferien og til jeg skal studere til høsten. Jeg kjenner sjefen for bedriften veldig godt, og moren min er daglig leder. Hun er kjempesint på meg for at jeg sa opp jobben. Og jeg er totalt konkurs. Kan jeg bare spørre om å få tilbake jobben eller hvordan fungerer det? Jeg flytter til høsten for studie. Da må jeg si opp en gang til. Jeg er godt kvalifisert til jobben, men sjefen har allerede ansatt en ny for å erstatte meg. Så det er kanskje litt sent å komme tilbake nå. Kan jeg eventuelt søke ny jobb? Hva anbefaler du?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Når du har sagt opp en jobb, så har du ingen rettigheter på å få den tilbake - de rettighetene forsvinner i det du sier opp. Så om jobben vil ta deg tilbake, avhenger helt av om jobben har lyst og mulighet. 

Og det kan det jo hende den har, det vet vi ikke noe om :) Men vi syns jo det høres ut som en god mulighet til å spørre, og kanskje også skvære opp litt med din mor og andre på jobben. Det ville i så fall vært ryddig å si fra at du skal ut og studere fra høsten av, sånn at de vet det. Kanskje vil det være interessant for dem med en vikar, eller en som kan stille opp og hjelpe med det som trengs for en kort periode? Det er en fordel for deg at de kjenner deg og at du kan tre inn med en gang. Og så vet vi ikke noe om situasjonen, eller hvor sint de er for at du sluttet. Men det skader ikke å høre med dem, og det kan jo være fint å forsøke å skvære opp uansett. 

Ellers så står du jo helt fritt til å titte etter andre jobber også, og dette kan du jo gjøre samtidig. Vi legger ved artikler om jobbsøking under svaret som du kan lese. Siden du skal dra for å studere, tror vi den beste sjansen din er å finne "sommerjobber" eller kortere vikariater, og det kan det jo være mange arbeidsplasser som trenger.

Les artiklene vi legger ved, og lykke til! Bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Hvordan skrive jobbsøknad?

Skrive på PC (colourbox.com)

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning