Hopp til hovedinnholdet

Hvilke skoler i Oslo har bra miljø?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg starter på vgs i 2109, og har allerede begynt å tenke litt på hvor jeg vil gå. Jeg er flink på skolen og står på for å få gode karakterer, men jeg sliter med venner. Flyttet til oslo for 2 år siden og måtte komme inn i en helt ny gjeng som har mange år med delte minner. Jeg har ikke lyst til å starte på noen snobbe skoler, som f.eks ullern, oslo handelsgymnasium eller Persbråten. Disse skolenen er uaktuelle (er litt i tvil med Ullern, men helst ikke). Jeg lurte på om dere har noen forslag til vgs der det ikke er dårlig miljø, og de er flinke på skolen (må være i oslo). Grunnen til at jeg ikke vil gå på disse er fordi alle vennene mine skal starte der og de har begynt å ditche meg og ikke invitere meg til fester. Så jeg vil starte på en skole der jeg ikke kjenner så mange.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Det er et godt spørsmål, og skjønner godt at du lurer. 

Det høres ikke noe gøy ut når du skriver at vennene dine har begynt å ditche deg. Nå kjenner vi jo ikke bakgrunnen og situasjonen, men gode venner gjør ikke sånt. Det kan godt hende at videregående vil bli en fantastisk tid for deg - mange nye mennesker, mange nye miljøer, mange spennende skoler! 

Vi kjenner dessverre ikke skolene i Oslo i detalj, så vi kan ikke gi deg noen anbefalinger dessverre. Men det er mange gode Osloskoler, og noen av dem er også kjent for å ha høyt faglig og sosialt miljø, som f.eks Nydalen, Oslo Katedralskole, Foss, etc. Vi kjenner ikke til forskjellen mellom disse skolene eller hvilken som er best - vi vet bare at det er mange gode. 

Hva med at du avtaler en time med rådgiver på skolen din? Fortell gjerne om situasjonen din, og be om tips til å søke skole! Og les på nettsidene til de ulike skolene, og se hva de skriver! 

Vi ønsker deg veldig lykke til, og håper du finner et nytt og spennende miljø med mennesker, og at du blir motivert og glad av å gå på skolen! 

Spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

5 tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning