Hopp til hovedinnholdet

Ble veldig forstyrret under eksamen. Kan jeg klage på det?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har noen spørsmål å stille. Jeg går for øyeblikket VG.2 yrkesfaglig på Industriteknologi. Vi hadde for noen dager siden Tverrfaglig eksamen og jeg var så uheldig å fikk 1. Jeg synes at den karakteren va veldig urettferdig, ettersom at jeg hadde gjort mye av punktene på informasjons hefte til å i alle fall stå. Jeg fikk heller ingen god begrunnelse hvorfor jeg strøk. Jeg fikk også informasjon om at jeg ikke kan klage på karakteren, noe som gir null mening når det er den viktigste karakteren man får på VG2. Under eksamen mener jeg også at vi ble veldig forstyrret, vi hadde 3 vakt mestere som rev en vegg midt under eksamen. Og det var da i samme verksted som vi jobbet i. Samt at de for å kjørte inn og ut fra verkstedet med henger. Er det mulig å klage på dette? Vi burde vel få jobbe i fred? Jeg hadde i plan om å gå 3 året å få Generell Studiekompetanse. Men nå er jeg redd for at jeg ikke klarer å komme meg inn. Er det mulig at jeg enda klarer å komme meg videre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Det kan ikke klages på karakteren, men det kan klages på at det blir gjort formelle feil under eksamen. Hvis man klager på formelle feil og det blir godkjent, kan eleven ta eksamen på nytt.
Spørsmålet er om det du beskriver er formelle feil.
Du kan gå å diskutere dette med rådgiveren din på skolen om hva du bør gjøre.
Om du kommer inn eller ikke på påbygg, avhenger av hvor mange som søker og hva snittet blir for å komme inn.
 
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Slik klager du på karakteren

Tall 1-3 tegnet i sanden (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning