Hopp til hovedinnholdet

Fikk ikke lærlingplass - hva skjer nå?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ikke fått læringplass pga feilinformasjoninger fra lærer, og nå sier han at eneste mulighet er og være lærling 1 år men dette da uten lønn. Er dette noe som i det hele tatt finnes? jeg har aldrig hørt om det. håper på svar! på forhond takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Det var leit å høre at du ikke har fått lærlingplass, og at du også fikk feilinformasjon underveis. Nå vet vi jo ikke nøyaktig hva læreren din har sagt, men du har rett til plass i videregående opplæring så lenge du har ungdomsrett. Dersom du ikke blir tilbudt ordinær skoleplass eller læreplass, skal du bli tilbudt en annen form for opplæringsplass eller sluttopplæring i skole.

Vi tenker at det første du bør gjøre er å kontakte inntakskontoret i fylket ditt, og gjerne også fagopplæringskontoret i fylket ditt. De kan svare på hvilke regler som gjelder i din situasjon tilknyttet retten til opplæring i skole/opplæring i bedrift. De kan forklare godt hvilke muligheter du har og forhåpentlig hjelpe deg på vei!

Snakk også gjerne mer med lærer eller rådgiver på skolen din om dette, og les mer på elev- og lærlingombudet eller elevorganisasjonen for å se hvilke rettigheter du har. 

Lykke til, og spør oss gjerne igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning