Hopp til hovedinnholdet

Hvordan presentere seg selv på TAF-intervju?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nettopp fått beskjed om at jeg har fått intervju når det gjelder linja TAF. i innkallingen står det at jeg skal snakke om meg selv i 3-5 min, hva er det normalt da å si?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du skal på intervju! 

Det er ikke så lett å vite hva man skal si om seg selv i en slik sammenheng, så derfor er det veldig lurt av deg å tenke over dette på forhånd. Skriv gjerne ned noen stikkord også, for det er lett å glemme hva man vil si når man først sitter der.

Jeg vil anta det vanligste å si i denne sammenhengen er kort om bakgrunn (hvor man har vokst opp, hvilken ungdomsskole man gikk kanskje?), litt om interesser (hva du liker å gjøre på fritiden, hvilke fag du liker best?) og mest om hvorfor du har lyst til å gå på TAF. Siden TAF gir deg dobbel kompetanse, vil det også kreve at du er ekstra motivert for å gå akkurat dette studieløpet. Tenk over hvorfor du har lyst å gå TAF og kanskje hvordan du vil bruke det du lærer etterpå (hvis du har gjort deg noen tanker)?

Formålet med intervjuet er nok å bli litt bedre kjent med deg som person, og å finne ut om du virkelig er motivert for TAF og om du passer til det studieløpet. 

Husk også at det er helt normalt å være nervøs i en slik setting. Det betyr bare at man tar det på alvor og vil gjøre et godt inntrykk! 

Jeg legger ved en artikkel om jobbintervju, fordi dette intervjuet kanskje kan minne om et mini-jobbintervju (men prøv å ikke bli stresset over sammenligningen!).

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobbintervjuet - slik får du jobben

jobbintervju (www.colourbox.com)

Få tips til hvordan du forbereder deg til et jobbintervju, og bli kjent med spørsmålene som er vanligst å stille på et intervju.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning