Hopp til hovedinnholdet

Må jeg laste opp vitnemål fra folkehøgskole?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 20 år og har gått på fhs det siste året, og har nå søkt på studier på universitet gjennom Samordna opptak. Må jeg selv laste opp vitnemålet fra fhs? Isåfall, kan jeg ta et bilde av vitnemålet og laste opp? Og om jeg laster opp bilde av vitnemålet, er jeg fortsatt med i førstegangsopptaket?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når du har gått på folkehøgskole må du ta bilde av eller skanne vitnemålet ditt og laste det opp i Søkerportalen. Opplastingsfristen er 1. juli.

Så lenge du ikke fyller mer enn 21 år søknadsåret og har et førstegangsvitnemål som kvalifiserer deg til studiene du skal søke, vil du automatisk bli poengberegnet i begge kvoter. Du vil da havne i den kvoten du kommer best ut i. I førstegangsvitnemålskvoten vil du ikke få med eventuelle tilleggspoeng, nye fag du har tatt etter videregående eller fag som du har forbedret. Dette vil du kun få uttelling for i ordinær kvote.

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning