Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få utvidet ungdomsretten?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! gutt på 21 her. Jeg har tatt bygg og annleggsfag vg1 og 2. Jeg påbegynte Vg3 (g. Studiekompetanse): men klarte ikke fullføre grunnet psykiske lidelser. Jeg ønsker å søke utvidet ungdomsrett grunnet feil valg av linje og at jeg nå er psykisk frisk til å ta skolegangen igjen men ønsker ikke ta påbygg. Jeg ønsker å gå helsefag, men når jeg skal søke ungdomsrett så må jeg søke om noe som allerede er påbegynt? Hva betyr dette. Hilsen gutt 21

Besvart 02.07.2018 08:40
 

Svar
Hei og beklager tregt svar

Så flott at du ønsker en fagutdanning!

Når det gjelder det å søke om utvidelse av ungdomsretten, så anbefaler vi at du tar kontakt med oppfølgingstjenesten i hjemfylket ditt, eller med inntakskontoret, for å spørre hvordan du bør gå frem.

Det er ikke sikkert at du vil få en utvidelse av retten i ettertid. Hvis det blir innvilget en utvidelse er det ofte for å fullføre en utdanning man har påbegynt, i ditt tilfelle enten læretid som bygger på vg2, eller påbygging. Det er ikke sikkert du kan få en utvidelse for å gjøre et omvalg og ta en helt ny utdanning.

Det kan være mulig å ta den utdanningen du ønsker selv om du ikke har ungdomsrett. Sjekk gjerne om det er et Karrieresenter i nærheten av hjemstedet ditt, hvor du kan få veiledning om de alternativer som finnes.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning