Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg bli etter å ha studert kultur og samfunnspsykologi?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går nå første året på kultur og samfunnspykologi på ansgar høyskole. Det jeg lurte på var hvordan er jobbmulighetene for dette studiet? Hvor kan man jobbe og hva kan man jobbe som?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Dette er en bred og fin utdanning, som også betyr at du vil kunne ha ulike muligheter etter studiet. Noen utdanninger gjør deg til et yrke, slik som f.eks sykepleier og politi, mens andre utdanninger er mer generelle, og kan lede til ulike type jobber. 

Ansgar selv skriver dette om hva du kan bli etter denne utdanningen:

- Hva kan jeg bli? Man kan for eksempel bli miljøarbeider eller jobbe i kommunen eller i en organisasjon. Studiet gir relevant kompetanse for forebyggende sosialt, helse- og integreringsarbeid, særlig i forhold til ungdom og minoriteter. Kandidatene vil kunne jobbe med bl.a. sosial samhandling, inkludering, folkehelseprosjekter, kunnskapsformidling, analyse og prosjektplanlegging innenfor det offentlige eller organisasjons- eller menighetsliv.

- Hvordan er hverdagen til dette yrket? Hverdagen i de fleste aktuelle yrkene er variert og vil handle mye om å møte og ivareta andre mennesker, både ansikt til ansikt og i prosjekter og planlegging.

- Hvilke videreutdanninger kan jeg ta? De fleste mastergrader i psykologi, og tverrfaglige mastergrader i for eksempel kommunikasjon, sosialt arbeid, folkehelse eller familieterapi (flere av disse har krav om relevant arbeidspraksis i tillegg).

Så dette er relevante muligheter for deg. I tillegg fins det en rekke andre type jobber, f.eks innen kommune, organisasjoner og etater, hvor det ikke er spesifikt krav til hvilken utdanning du har, men at du har tatt en generell og fin utdanning. 

Hvis du velger å ta mastergrad etter studiet, kan kompetansen din spisses enda mer, og enda flere muligheter åpne seg.

Vi anbefaler å ta en prat med studieveileder på lærestedet ditt, hvis de har det. Du kan også ta en titt på de gratis karrieresentre som fins rundt i landet. 

Lykke til, og bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning