Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg Zoolog?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst å bli zoolog når jeg blir voksen. Jeg vet at man må ta bachelorsgrad i biologi for å kunne utdanne seg til zoolog. Men, hvordan fungerer dette? Hvilken linje skal man gå på, på VGS? Og hvordan blir det etter det? Jeg prøver så godt jeg kan å lese meg opp på dette, men det er så vanskelig å forstå! Vi har også utdanningsvalgfag på skolen, men er ikke så mye til hjelp da de bare forklarer VGS...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer, og at det er vanskelig å forstå! Du kommer til å få bedre hjelp til å forstå dette på skolen din etterhvert, men det er kjempefint at du undersøker selv og får oversikt allerede nå!

Vi anbefaler at du leser om yrket Zoolog på utdanning.no, som du kanskje allerede har gjort. Du kan også lese dette yrkesintervjuet med en Zoolog

Det er riktig at biologi er riktig fag å studere, og du kan se en oversikt over de ulike utdanningene innen biologi her.

Det vil være litt ulike krav for å komme inn på de ulike utdanningene, men de aller fleste av dem har krav om at du har disse fagene for å kunne søke: 

- Generell studiekompetanse (GENS). 

- Du må dokumentere Matematikk R1, eller Matematikk S1 og S2, 

- Ett av følgende krav: Matematikk R2, eller Fysikk 1 og 2, eller Kjemi 1 og 2, eller Biologi 1 og 2, eller Informasjonsteknologi 1 og 2, eller Geofag 1 og 2, eller Teknologi og forskningslære 1 og 2.

Det er altså krav om at du må ha generell studiekompetanse, i tillegg til at du har tatt ulike realfag. Du vil få mer informasjon om akkurat dette på skolen din senere. 

Men siden det er krav om realfag, er det aller beste at du søker på utdanningsprogrammet på VGS som heter studiespesialisering med realfag. Det er der du er best sikret til å få tatt de fagene du trenger. 

Etter du har fullført de tre årene på videregående, og hvis du har valgt realfag, er du kvalifisert til å søke på utdanning som biolog på universitetet.

Vi skjønner at det er vanskelig å sette seg inn i, men du har gjort mye bra research allerede, og det kommer til å bli tydeligere for deg hvordan dette henger sammen. Ta gjerne en prat med lærer eller rådgiver på skolen din, så kan de hjelpe deg videre også! Eller spør oss igjen :)

Lykke til, dette blir spennende!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning