Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg sette sammen årsstudier til en bachelorgrad?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig lust på mastergrad i K&H, men vil ikke bort fra stavanger.. er det da mulig å te en rekke årstudium for å bygge opp poengene mine slik at jeg kan ta mastergraden i K&H uten å måtte reise? blir vel egentlig som å lag en egen bachelorgrad da

Besvart 14.09.2018 16:32
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt, og beklager sent svar! 

Spennende tanker du har, og det er kreativt tenkt rundt hvordan du kan løse dette. Men vi tror nok dette blir vanskelig, og sannsynligvis ikke mulig. 

Bachelorgrader har fag som "bygger på hverandre", hvor du ofte fordyper deg mer etterhvert, hvor det vanligvis er vanskelig å finne årsstudier som vil utgjøre de samme fagene som trengs. I tillegg kommer dette an på skolen som tilbyr mastergraden - vanligvis er det en godkjent og hel bachelorgrad som kreves for å kunne søke master, og vi tror du ikke vil kunne få godkjent bachelorgrad ved å ulike årsstudier. Det kan likevel være mulig å ta f.eks ett årsstudie, og så senere komme inn på en bachelorgrad, hvor du kan søke om å få årsstudiet godkjent som et år i bacheloren. Det er nok mulig. 

Som sagt tror vi dette kan bli vanskelig, men vi kan ikke svare sikkert når vi ikke vet hvilken utdanning og hvilke læresteder du vurderer. 

Så for å bli helt sikker, kan du kontakte lærestedet som tilbyr mastergraden og spørre om hva som kreves for å kunne søke den, og du kan kontakte lærestedet der du vil ta årsstudier og spørre om muligheten til å sette sammen årsstudier til en bachelorgrad. Vi tror det blir vanskelig, men hvis du hører med dem så får du endelig svar! 

Lykke til, håper du finner en løsning som funker! Og bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning