Hopp til hovedinnholdet

Hvor er det best å studere for å jobbe med HR?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge tenkt på å ta en utdanning som fører til at jeg kan jobbe innen HR, altså bli personalansvarlig/leder. Men lurer på hva som er den beste veien å gå for å bli dette? Har funnet diverse studier hvor man for eksempel kan ta en bachelor eller master innen organisasjonspsykologi og ledelse. Har også funnet et studie på Høyskolen i Kristiania som heter "Bachelor i HR og personalledelse". Men jeg har og hørt at det er mulig å begynne på en bachelor i sosiologi, noe jeg også er interssert i og dermed vurderer, for å så gå videre på eller fordype seg i organisasjonspsykologi eller noe innen ledelse/psykologi. Spørsmålene mine er: 1. Hva er den beste/mest populære veien å ta for å utdanne seg innen HR? Med tanke på beste muligheter for å få jobb etter utdanningen og få mest/størst mulig kompetanse. 2. Eventuelt hvilket studiested har best omtale eller beste studiet til dette? (Har hørt om UiB og Høyskolen i Kristiania. Eller hvis man går veien om sosiologi; NTNU eller UiA.)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende tanker og planer du har! 

Vi har nok ikke kompetanse og oversikt til å fortelle hvilken av disse veiene som er best eller mest populær for å jobbe innen HR, det er dessverre litt utenfor hva vi har oversikt over. Og slik det høres ut for oss, så er de ulike veiene du skisserer alle gode veier for å kunne jobbe innen HR. 

Men: Vi tenker at det beste svaret får du kanskje hvis du kontakter noen store bedrifter som driver med HR og spør dem. Finn et sted du kunne tenke deg å jobbe, og hør med dem om hvilken kompetanse som er mest ettertraktet for dem at du har. Vi kan se for oss at det er flere utdanninger som er ettertraktede, men du kan likevel høre om det er noe spesielt de ser etter, eller en utdanning de tenker er spesielt relevant. 

Hvis du får høre det fra "kilden selv", de som kan tenke seg å ansette deg etterpå, så får du nok et riktigere svar enn vi kan gi! Ellers tenker vi nok at du har funnet frem til veldig relevante studieveier, med bachelor/master i organsiasjonspsykologi og ledelse, eller bachelor i HR og personalledlese. Generelt kan man jo si at en masterutdanning ofte er mer ettertraktet enn en bachelorutdanning, så det kan være en fordel å se etter hvilke forskjellige muligheter du har til å eventuelt ta en mastergrad. 

Vi tror du har mange gode valg, og har ikke kompetanse til å vurdere hvilket som er best. Men vi ville kontaktet noen store bedrifter, f.eks bemanningsbyråer, og hørt med dem om det er en kompetanse de ønsker seg mest, eller som de ser det vil bli behov for fremover. 

Det er ikke alltid å lett å vurdere læresteder opp mot hverandre heller, og ofte har læresteder ulike kvaliteter på ulike ting. Men du kan bruke et sted som heter Studiebarometeret, for å se hvordan elever ved lærestedene vurderer kvaliteten der. Det kan være nyttig. 

Vi kan altså ikke svare deg fullgodt, men anbefaler at du tar kontakt med bedrifter, eventuelt med studiekonsulenter på lærestedene (selv om de nok vil selge inn sin egen skole godt). De kan uansett fortelle om hvor tidligere studenter av dem har fått jobb, og hvor det er vanlig å søke jobb etterpå.

Lykke til - vi håper du finner ut av dette :)

 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning