Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli pedagogisk leder?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har kommet i en situasjon, der jeg begynner å bli litt i tvil på hva jeg holder på med. Jeg går på mitt 2.år av en bachelor i pedagogikk, og har begynt å vurdere det å bli pedagogisk leder i en barnehage. Men de fleste som jobber som pedagogisk leder, har vel tatt barnehagelærer utdanning? Kjenner jeg angrer litt på at jeg ikke søkte barnehagelærer utdanning. Jeg har ingen annen yrkestittel enn pedagog når jeg er ferdig utdannet, føles ut som at jeg kan brukes til så lite.. 1. Må man ha en bachelor i barnehagelærer for å i det hele tatt være kvalifisert som pedagogisk leder i barnehage? 2. Kan det at jeg har gått vg1 service og samferdsel og vg2 salg, service og sikkerhet på videregående veie opp i en eventuell jobb søknad som pedagogisk leder? Jeg har jo hatt kontor og administrative + økonomiske fag der, også har jeg pedagogikken fra universitet. 3. Hvis jeg får jobb som pedagogisk leder, blir jeg da lønnet som en barnehagelærer/pedagogisk leder?

Besvart 26.09.2018 17:49
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer på dette. 

Vi vil starte med å si at pedagogikk jo er en veldig flott utdanning du kan bruke til veldig mye! Så selv om vi forstår at du gjerne skulle ha gått barnehagelærer, er det likevel en såpass sentral og god baseutdanning du har, som kan komme veldig godt med senere i yrkeslivet ditt! 

Vi er ikke fullgode eksperter på ansettelse som pedagogisk leder. Du har nok rett i at mange, kanskje de fleste, ber om utdanning som barnehagelærer. Men når vi har sett på ledige stillinger som pedagogisk leder, står det ofte at du også kan søke med annen relevant pedagogisk utdanning (som du har). 

Vi tror bakgrunnen din fra Service og Samferdsel og Salg, Service og Sikkerhet vil telle positivt i en jobbsøknad, og vise at du har innsyn i disse tingene. Hvis et sted krever at du har barnehagelærerutdanning, tror vi ikke denne bakgrunnen din vil endre kravet - men vi tror at det vil telle positivt uansett. Så langt vi har sett på ledige stillingsannonser, vil du kunne lønnes likt uavhengig av om du har utdanning som barnehagelærer eller pedagogikk. Men vi tar forbehold om at det kan være forskjeller vi ikke vet om her. 

Du går en spennende, sentral og flott utdanning, og du vil nok se at du får mange gode muligheter med den utdanningen. 

Vi foreslår at du snakker med studiekonsulent/studieveileder på studiet ditt. De kjenner bedre til enn oss de ulike karrieremulighetene for pedagogikkstudenter, og kan nok fortelle tydeligere om muligheten din for å bli pedagogisk leder. 

I tillegg kan du jo kontakte noen barnehager, f.eks noen som du ser lyser ut stillinger som pedagogisk leder, og høre med dem! Da får du nok godt svar på mulighetene dine! 

Vi ønsker deg lykke til, bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning