Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye koster det å bli bussjåfør? Hva er sjansen for å få jobb?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurte på om at viss man skal utdanne seg til bussjåfør, siden det koster mye å ta busslappen og yrkkessjåførkurs hvor mye kommer det til å koste i forhold til å gå en annen studieretning. Må ha det med i beregningene sånn at jeg har råd til å fullføre. Tror du det er sjans for å få jobb etter å tatt fagbrev som bussjåfør

Besvart 11.10.2018 21:26
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på dette. 

Du kan lese om yrket yrkessjåfør her på utdanning.no, som du kanskje har gjort. Du bør også se oversikten til Statens Vegvesen, der står det mye informasjon om hva du trenger!

Det er litt vanskelig å si hvor mye det kommer til å koste i forhold til andre utdanninger. I flere andre utdanninger koster det jo ingenting, men samtidig får du jo samtidig kurs og sertifikat som du vil få mye nytte av, det får man ikke alltid i andre utdanninger. 

Vi har ikke oversikt over hva det vil koste vi, men du kan se denne oversikten over godkjente læresteder og sammenligne prisene.

Det viktigste her, er kanskje at du har mulighet til å få støtte til dette av Lånekassen. Dette er ganske nytt. Les i linken vi la ved, og kontakt Lånekassen hvis du har spørsmål! Det kan jo hende at det hjelper din økonomiske situasjon? 

Vi tror det er gode sjanser for å få jobb etter å ha tatt fagbrevet, men samtidig har vi ikke full oversikt over dette, og er ikke rette personer til å svare godt. Men hvis du slår opp Opplæringskontor i Service og Samferdsel på vilbli.no (velg fylket ditt i fanen øverst), så kan du kontakte dem og spørre! De har nok bedre innsikt i jobbmulighetene etterpå, og vi tror de kan gi deg gode svar!

Lykke til med dette, spør oss gjerne igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er trafikalt grunnkurs

Trafikalt grunnkurs (colourbox.com)

Før du har lov til å øvelseskjøre privat eller ved en trafikkskole, MÅ du ta trafikalt grunnkurs. Det obligatoriske kurset er på 17 kurstimer.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning