Hopp til hovedinnholdet

Musikklinje og realfagsfordypning

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 16 år, altså går jeg 1.året på videregående. Jeg går musikklinja. Musikken er lidenskapen, men jeg har også en drøm om å bli ingeniør. For å bli ingeniør trenger jeg jo realfagskompetanse, derfor vil jeg velge R1 neste år ettersom jeg har T matte i år. Jeg gjør det bra i realfag og interesserer meg for det. Dette er noe skolen ikke lar meg gjøre fordi samtidig med valget av musikklinje har jeg «valgt bort» realfagene. Dette synes jeg er utrolig kjipt og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Har jo ikke lyst til å bruke et helt år etter VGs på å ta opp realfagene når jeg kan prøve å få gjort det i løpet av opplæringen. 1. Er det ingenting jeg kan gjøre eller få tilrettelagt av skolen for å kunne ta utdanningen jeg vil ha? 2. Og hvordan gjør jeg det om skolen absolutt ikke får til å tilrettelegge dette? Vet jeg kan gå hos privatist men hvordan gjøres dette, og er ikke det veldig dyrt? På forhånd takk for svar. Hilsen en frustrert og forvirret jente på 16

Besvart 09.11.2018 15:36
 

Svar
Hei

Det er nå engang slik at hvis du skal være sikret realfagsfordypning, må du velge utdanningsprogrammet studiespesialisering (SSP).

Når du har valgt Musikk, dans og drama (MDD) har du i utgangspunktet takket nei til realfagsfordypning, for der får du musikkfaglig fordypning i stedet.

Alternativet mens du enda er elev i vgs., kan være å ta realfagene som privatist. De vil være et krevende løp, men er mulig å gjennomføre. Det er ikke veldig dyrt å gå opp som privatist. Prisen er drøye 1 000 kr. pr. eksamen.

Lykke til!

 

 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning