Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg meg på utveksling i USA?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal søke meg inn på Universitet neste høst. Skolen jeg skal søke på tilbyr utveksling ett semester, noe som jeg har planer om å gjøre i USA. Kravet er at man må ha 4 i engelsk fra VGS eller ta en TOEFL/IELTS test. Jeg har dessverre ikke 4 fra VGS og må da mest sannsynelig ta test. Kan jeg ta denne testen allerede nå før jeg begynner på skolen, slik at jeg vet om jeg har sjangs eller ikke til å dra på utveksling? Det er liksom litt kjipt å gå og glede seg for så og finne ut at man ikke oppfyller kravene til å dra på utveksling. Jeg har også gått 1 semester på college i USA nå nylig. Vil det ha noe å si for om jeg blir godkjent til utveksling i USA eller ikke? Kan det gjøre at jeg blir godkjent selv om jeg ikke har 4 i engelsk? Engelsken min har jo blitt bedre etter at jeg har gått på skole der ett semester

Besvart 13.11.2018 12:55
 

Svar
Hei

Så lenge man er over 15 år kan man melde seg på TOEFL og ta testen på egenhånd. Du bør likevel være obs på at testen kun er gyldig i to år etter du har tatt den. Så vidt jeg vet vil ditt tidligere opphold i USA ha noe å si på om du kommer inn på et nytt universitet. Her tror jeg det er TOEFL-testen som avgjør. 

Det kan være lurt å snakke med ANSA, organisasjonen for norske studenter i utlandet. De kan ofte svare på spørsmål knyttet til utveksling. Gjennom disse kan du også ordne forsikring. Det andre du bør gjøre er å snakke med studentveileder/rådgiver som har ansvaret for utveksling på universitetet ditt i Norge. Han eller hun kan svare deg på spørsmålene du stiller siden dette inngår i en avtale mellom det norske universitetet og det amerikanske. 

Ikke nøl med å ta kontakt med studentveileder/rådgiver, den personen kan nok svare deg enda mer presist enn det vi kan.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning