Hopp til hovedinnholdet

Er på utveksling i USA, og lengter så utrolig hjem.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg (jente, 17 år) er på utvekslig i USA, og lengter så utrolig hjem. Har mange venner på skolen, men føler meg ofte ubetydelig. Familien min er til tider greie, men de har veldig humørsvingninger - og vsøster sliter psykisk tror jeg. Har så lyst å dra hjem, men vil virkelig ikke gå andreåret på nytt.. Jeg har nå holdt ut i snart 4 mnd, men jeg gråter meg selv til søvn hver kveld. Har prøvd å prate med både vmor og vfar om at jeg er ensom og lengter hjem, men det er ingen respons... Vet ikke hva jeg skal gjøre, da jeg er helt utslitt av all skrikingen og føler jeg mister mer og mer av min personlighet, og bare blir mer og mer nedtrykt (kanskje tilogmed deprimert) Hadde det ikke vært for at jeg måtte starte 2 året på nytt, hadde jeg dratt hjem med engang.. vet bare ikke hva jeg skal gjøre lenger, for jeg prøver hver dag å skrive ned det som var positivt med dagen, men alt føles så meningsløst... og når kommer julen snart, og jeg har en vertsfamilie det er umulig å kommunisere m

Besvart 30.11.2018 18:20
 

Svar
Hei jente 17 år.

Så bra at du søker hjelp her på ung.no
Jeg forstår at du har det vanskelig. Det er ikke lett å være så langt unna alle dine, når det ikke føles greit å være med vertsfamilien. 
Men du er ei tøff jente! Nå har du vært der i 4 måneder, og selv om du lengter hjem, har du klart å være der. Det er godt gjort!

Hva skal til for at du skal kunne trives bedre og klare deg der du er? Hva må gjøres av forandringer, og er det noe du kan gjøre? Det er ikke mye du kan gjøre for å forandre de du bor hos. De har sine problemer og klarer verken å se seg selv og hvordan de virker på deg, og trolig heller ikke endre måten de er på ovenfor hverandre. 

I stedet for å gråte hver kveld og gruble, gå ned i tunge tanker, kan du endre måten du tenker på. Kan du klare å si til deg selv at du er der du er, og at dette skal gå bra? Hvis du tenker positive tanker vil du også få positive følelser. Hvis du klarer å akseptere at du er der du er, og at du står i det, vil du lære mye om deg selv. Du vil bli sterkere og tøffere som person. 

Kan du være mer med vennene etter skolen? Er det hobbyer du kan starte med som gjør at du er mer utenfor huset? Kan du gjøre lekser sammen med noen, bruke skolebiblioteket mer? Er det noen venner der som du av og til kan overnatte hos? Når du er i familien, kan du være mer for deg selv, gjøre lekser, lese bøker, se serier, chatte med folk der du er og hjemme. Når det er kveld i USA er det morgen i Norge, så da er venner og familie her våkne. Det å lage seg en tidsinndeling, nedtelling, kan også være en motivasjonsfaktor. Snart er det jul, og da er det ganske kort tid igjen. Dette kan være tiltak som kan hjelpe deg gjennom skoleåret. 

Dette klarer du! 

Jeg håper dette  er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer

Det som er bra med å lese bøker!

Ei jente sitter på gulvet med en bok i hendene og leser

Bøker kan få deg til å føle deg trist, glad, sint eller informert. Det finnes bøker for alle, uansett interesser. Finn deg en bok som passer for deg!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning