Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kronisk migrene

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg trenger hjelp med noe, for jeg har kronisk migrene som gjør at jeg får skikkelig mye fravær på skolen og jeg henger veldig langt bak i de fleste fagene. Jeg har tenkt på hjemme skole, i hvert fall til jeg har fullført niende klasse også kan jeg prøve på nytt i tiende hvis migrene anfallene har roet seg ned. Men problemet er at mamma har ikke så mye tid til å lære meg siden hun er på jobb halve dagen, og jeg har ingen andre i familien som kan lære meg. Så kan må ha hjemmeskole selv om mamma/foresatte ikke alltid er hjemme?

Besvart 27.11.2018 21:49
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Dersom du har en slik kronisk tilstand har du nok rett på en del ting, blant annet tilrettelegging av undervisningen. Det er sjeldent at hjemmeskole skal utføres av foreldrene, men heller gjennom en ordning i regi av skolen/kommunen. Dette er noe dere må snakke med skolen din om. Ledelsen der vil ha kontroll på hva som gjelder og hva du har rett og krav på. Det er svært ressurskrevende for skolen, og det er derfor ikke alle som tilbyr dette. Men dette er som sagt noe dere må sjekke opp direkte med skolen. Fagene skal uansett tilrettelegges slik at mye kan gjennomføres som selvstudium hjemme, ved hjelp av lærebøker. 

Jeg håper dette var til hjelp, og at du får hjelp av skolen og apparatet rundt deg. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fravær på ungdomsskolen

Jente kommer inn i klasserom(www.colourbox.com)

Her finner du oversikt over hva som gjelder når du er borte fra skolen. Fraværet ditt føres på vitnemålet, men det er mulig å be om at noe fravær fjernes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning