Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg søke vg3 påbygging eller vg4 påbygging?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Har fullført VG3 Automatisering på skole, men har i ettertid funnet ut at jeg ikke har mulighet til å jobbe 100% pga helsemessige årsaker da vil lærlingplass bli vanskelig ettersom jeg har behov for mye mer tilrettelegging enn det er vanligvis mulighet for. jeg har da vurdert å søke påbygg, men er usikker på rettighetene mine angående vg3 eller vg4 påbygg

Besvart 07.01.2019 12:33
 

Svar
Hei

Uten fagbrev som automatiker har du ikke yrkeskompetanse, da er du heller ikke kvalifisert for inntak på vg4 påbygging.

Siden du ikke har gått et fullt løp har du mest sannsynlig fremdeles ungdomsrett. Da vil du ha rett til inntak på vg3 påbygging (som et omvalg), hvis du søker på det innen fristen 1.mars.

Ta kontakt med inntakskontoret i hjemfylket ditt for å få klarhet i om du fremdeles har ungdomsrett. Det har betydning for muligheten til skoleplass.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning