Hopp til hovedinnholdet

Jeg må snart søke på VGS, og er helt sikker på hvilken linje jeg skal på.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. jeg må snart søke på VGs, og jeg er helt sikker på hvilken linje jeg skal søke på. Men det er ingen av vennene mine som skal søke på den samme linjen. Og de jeg vet om er de populære, mens jeg er den som ikke er populær. Jeg er redd for at jeg ikke kommer til å få venner der pga at jeg er upopulær osv. Skal jeg velge en annen linje? Hva skal jeg gjøre? Er det noe annet jeg kan tenke på slik at jeg følger drømmen? Takk for hjelp på forhånd:)

Besvart 15.01.2019 20:43
 

Svar
Hei jente 15 år

Så bra at du har funnet ut hvilken linje du ønsker å gå på! Jeg vil absolutt anbefale deg å følge "drømmen din" og ikke gi etter for press fordi de andre søker andre linjer.

Det er forståelig at du synes det er litt skummelt å begynne "alene" på ditt linjevalg. Det du skal huske på er at det er mange andre (som du ikke har møtt ennå) som tenker akkurat det samme som deg. De fleste som begynner på VGS er litt nervøse eller spente i starten og mange er som deg redd for at de ikke skal få seg venner. Dette kommer helt sikkert til å ordne seg - tenk på hvilke muligheter du har til å bli kjent med mange nye ungdommer. 


De aller fleste klasser pleier å starte skoleåret med "bli kjent-leker" og aktiviteter for å prøve å skape et godt klassemiljø. I tillegg er jo fleste på utkikk etter nye venner i starten, så alle prøver å prate litt med alle. Jeg anbefaler deg å ikke bekymre deg for dette -  som regel går det helt fint!

Mitt råd til deg er å holde fast ved ditt valg! Og etter at du har søkt VGS må du prøve å ikke tenke "problemer" - det skaper bare uro for deg. Forsøk heller å si til deg selv at det kommer til å gå bra og at du ikke er alene om å ha det sånn.

Jeg ønsker deg lykke til!!

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Gruer du deg til å bytte skole?

Skolebygg (www.colourbox.com)

Mange blir triste av tanken på å skulle slutte på ungdomsskulen og begynne på videregåande. Kanskje ender du opp i ein klasse med bere folk du ikkje kjenner?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning