Hopp til hovedinnholdet

Kan man søke overgang mellom Farmasi-utdanninger?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Er det mulig for en som studerer bachelor i farmasi å bytte universitet fra f.eks. Oslomet til UiO etter fullført bachelorgrad så begynne det 4. Året med en gang i den 5 år lange utdanningen, istedenfor å reise til tromsø for å ta master?

Besvart 17.01.2019 14:59
 

Svar
Hei

Det hender at det er mulig å søke overføring mellom universiteter/høgskoler, men dette kommer veldig an på om pensum/læreplan er lik, om universitetet godkjenner det andre studiet som tilsvarende sitt eget, og om universitetet har studieplasser nok og en ordning for den type overføring. I alle tilfeller så bør man først kontakte lærestedene det gjelder, og høre om en slik overgang kan være mulig! 

Akkurat i det tilfellet du nevner, kan vi se for oss at det vil kunne være vanskelig - masterstudiet i Oslo er en profesjonsutdanning, og har blant annet et litt annet opptakskrav hva gjelder hvilke realfag du trenger. 

Men det er ikke helt umulig, og vi vet rett og slett ikke. Det beste du kan gjøre er å kontakte UiO selv - de har en fin oversikt over hvem du kan kontakte om dette på denne siden. 

Det er i noen tilfeller mulig å søke slik overgang, men det kommer helt an på studiet, og det er universitetene selv som bestemmer. Her kan vi se for oss at det vil bli vanskelig, men vet ikke sikkert, og anbefaler å spørre studiekonsulentene på Farmasi på UiO direkte - de kan svare godt om muligheten for dette :)

Lykke til!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning