Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg sette sammen enkeltemner til en bachelorgrad?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! jeg har noen spørsmål som jeg ikke finner svar for på nettet. 1. Hvilke enkeltemner må jeg ta for å få bachelor innenfor barnevernspedagog? 2. Hvilke enkeltemner må jeg ta for å få bachelor innenfor sosionom? Grunnen til at jeg lurer på dette er med tanke på om jeg ikke kommer meg inn på selve studiene og må prioritere å ta enkeltemner. Har hørt at det er mulig å få en bachelor grad til slutt etter å ta enkeltemner, men hvordan og om det er mye mer krevede har jeg ikke fått svar på enda. Håper på en svar fra dere snarest da jeg må allerede begynne å søke til universitetet fra 1. februar 2019.!

Besvart 18.01.2019 13:17
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! 

Ja, det er ved mange anledninger mulig å selv sette sammen en "fri bachelorgrad" basert på enkeltemner du tar selv. Det er i hvert fall mulig på universitetet, og det stiller krav til sammensetningen av hvilke emner du velger. Her kan du se kravene til en fritt sammensatt bachelorgrad på Universitetet i Oslo.

Vi er usikre på om dette også vil være mulig på høgskolen eller ikke, og tenker at du bør kontakte et av lærestedene du er interessert i som tilbyr sosionom eller barnevernsstudier. Det er ofte emner som innebærer praksisarbeid og andre undervisningsformer på høgskolen, og vi er ikke sikker på om det er mulig å ta disse emnene som enkeltemnestudent, og det kan også variere mellom lærestedene. Derfor bør du kontakte lærestedene og spørre. 

Her kan du se oversikt over alle utdanninger innen sosionom, og her kan du se oversikt over utdanninger innen barnevern

Hvis du trykker inn på hvert enkelt studie, vil du på nettsidene til lærestedet se at det står "studiets oppbygging" eller lignende ordlyd. Der står det alle emnene du skal ha over de ulike semestrene, og hvis det skulle være mulig å være enkeltemnestudent, så er det de emnene du bør forsøke å ta. 

Men her er det nok sånn at du bør kontakte læresteder du er interessert i og høre med dem - det er nok vanligere å være enkeltemnestudent som setter sammen bachelorgraden sin selv på universitetet, og det er i alle tilfeller lurt å få god kontakt med studiekonsulent, og planlegge om det fins et alternativt løp som er mulig. 

Uansett er det jo godt mulig at du kommer inn på et helt studieprogram og slipper å tenke på dette - og hvis du ikke kommer inn, er det godt mulig du vil komme inn senere år. Hvis du får tatt noen enkeltemner i mellomtiden, kan du "bake inn" disse i graden hvis du får plass på et program. 

Snakk med studieveileder ved lærestedene du er interessert i - de kan fortelle om det er mulig å være enkeltemnestudent, hvor gode sjanse du har til å få tatt de emnene du trenger til en bachelorgrad, og hvordan du går frem :)

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning