Hopp til hovedinnholdet

Jeg har selvmedisinert meg med rus, kan jeg bli pilot?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har i mange år hatt utrolig lyst å utdanne meg som pilot. Har en fortid der jeg selvmedisinerte meg ved hjelp av rus og har noen ganger da blitt tatt av politiet med dette. Jeg lurer da på om jeg fremdeles kan bli pilot eller om dette er helt uaktuelt for meg på grunn av dette.

Besvart 22.01.2019 16:20
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Det finnes to måter å gå frem for å utdanne seg til pilot: enten gjennom Forsvaret eller sivilt. Slik jeg forstår det, må man fremlegge en uttømmende politiattest for å bli pilot. 

Du skriver at du tidligere selvmedisinerte deg med rus, og at du noen ganger ble tatt av politiet med dette. Jeg legger til grunn at det er snakk om ulovlige rusmidler. Dersom du har blitt straffet for bruk av narkotika, typisk ved bot, så vil dette vises på den uttømmende politiattesten din. Unntaket er dersom lovbruddet ble begått da du var under 18 år, og du ikke har begått alvorlig eller gjentatt kriminalitet, se nærmere i politiregisterforskriften § 30-3. I så fall vil ikke straff for bruk av narkotika vises på politiattesten. Du kan lese mer om reglene for politiattester i politiregisterloven kapittel 7

Du kan kontakte pilotskolene du er interessert i for å høre med dem. De kan nok svare deg på mulighetene dine for å bli pilot. Les gjerne denne artikkelen vi har skrevet om å bli pilot, der står det også linker til de ulike pilotutdanningene i Norge. 

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning