Hopp til hovedinnholdet

Må jeg være god i matte for å bli pilot?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 14 år. Jeg har alltid drømt om og bli pilot. Men jeg er veldig dårlig i matte. Når jeg var liten på barneskolen følgte jeg ikke mye med i matten. Jeg er ikke flink i "enkel matte" som regning, ganging osv ... Nå prøver jeg og ta igjen. Må jeg være flink i matte for å bli pilot? Og hva karakterer må jeg har for og bli det? Dette har stresset meg mye i det siste. Fordi jeg ikke skjønner så mye i matten. Mvh Gutt 14 år

Besvart 03.02.2019 14:21
 

Svar
Hei

For å bli pilot må du ha generell studiekompetanse fra videregående. Noen få pilotutdanninger krever at du har spesiell studiekompetanse. Spesiell studiekompetanse har mer utfordrende matematikk enn vanlig, generell studiekompetanse.

Hvilke karakterer du må ha for å komme inn på et av de studieforberedende utdanningsprogrammene vil variere fra år til år. Jeg kan derfor ikke si hvor gode karakterer du må ha for å komme inn. Les mer om hva som er et studieforberedende utdanningsprogram her, det er de som er gule.

For å komme inn på en pilotutdanning etter videregående, må du ha gode karakterer fra videregående, dette er en populær utdanning. 

Les eller vedlagte artikkel som handler om det å bli pilot.

Hilsen rådgiver ungdomsskole,  ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli pilot?

To piloter sitter i cockpit. (www.colourbox.com)

Det kreves hard jobbing for å nå flygerdrømmen, men hvordan blir du egentlig pilot? Her får du svaret.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole