Hopp til hovedinnholdet

Skolen nekter meg å fullføre ambulansefag.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går ambulansefag nå og skal i utgangspunktet ta 3 fag dette året og 1 neste år. Skolen mener jeg ikke er i stand til å klare et slikt yrke basert på min psykiske helse. Den de faktisk vet veldig lite om å fantaserer mer enn de har fakta om. Jeg vet at jeg vil klarer dette med litt tid( over 1 år før jeg kan søke lærling) de er ikke villig til å hjelpe meg med det site faget de nekter meg å ta som går på praktisk trening. Kan skolen nekte meg å fullføre utdanning og nekte meg fag sånn basert på det lille de vet.? Kan jeg klage noe sted eller må jeg bare godta at de tar fra meg drømmeyrket mitt? Mvh en frustrert og skuffet student

Besvart 11.02.2019 15:59
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet.

Kan skolen nekte å gi opplæring?
Så lenge du er elev, må skolen gi deg undervisning slik at du kan klare fagene. Skolen kan ikke nekte deg undervisning eller veiledning fordi de mener du er uegnet. Likevel kan skolen gi deg råd om hva du kan gjøre videre.

Passer du som ambulansearbeider?
Som alle andre helseyrker, er det viktig å være personlig egnet i ambulansefag. Det er viktig at du hører på tilbakemeldingene du får fra skolen. Er det noen misforståelser som du kan oppklare? Er det noe du selv kan gjøre for å framstå som mer egnet? Trenger du behandling for psykiske problemer? 

Enkelte lærlinger mister læreplassen sin innen helsefag på grunn av personlig uegnethet. Jeg håper ikke det vil gjelde deg.

Kanskje det er riktig tid å ta tak i dette nå som elev slik at problemene ikke kommer i veien for deg i læretiden?

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning