Hopp til hovedinnholdet

Dekker jeg de spesielle opptakskravene til sykepleiestudiene?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal søke høyskole og vil gjerne søke sykepleie. Der står det at man må ha minst 3 i norsk. Det jeg lurer på er jeg har 3 i standpunktkarakter skr. Og 4 muntlig, Men på eksamen fikk jeg 2 skr. Og 5 muntlig. Er jeg da kvalifisert?

Besvart 11.02.2019 14:38
 

Svar
Hei

 

De spesielle opptakskravene for sykepleieutdanningene er  "NO3MA3":


Du må dokumentere gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i norsk (393 timer) og gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i matematikk (224 timer). Du dekker karakterkravet i matematikk hvis du har bestått ett av følgende programfag: S1, S2, R1 eller R2.

Du regner gjennomsnittet ved å legge sammen alle standpunkt- og eksamenskarakterer i norsk muntlig, skriftlig og sidemål, og deler på antall karakterer. Får du en sum om er 3 eller mer, dekker du norskkravet. 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning