Hopp til hovedinnholdet

Når kan jeg søke Politihøgskolen, og hvordan finner jeg informasjon?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer en del på phs (politihøyskolen). Kan man søke dit året man blir ferdig med vgs. Eller er det aldersgrense? Gjelder førstegangsvitnemål der, når man søker dit? hvor finner jeg grensen til førstegangsvitnemål da. og hvor og hva skjer om man blir innkalt på fysiske tester? skjer det i hjem kommunen eller må jeg reise til skolen?

Besvart 11.02.2019 13:44
 

Svar
Hei

Det er ikke lenger en aldersgrense for å søke på Politihøgskolen (PHS), men du må ha generell studiekompetanse på det tidspunktet du søker, du kan altså ikke søke 1.mars det året du går på vg3. I tillegg må du ha hatt førerkort klasse B innen 1. august året før du søker opptak. Så i praksis blir det en viss aldergrense uansett.

Det er riktig at PHS har flere opptakskrav. Hvis du oppfyller de formelle opptakskravene og har nok konkurransepoeng blir du kalt inn til opptaksprøve med fysiske tester, og hvis du består den skal du gjennom en egnethetstest. PHS har ikke en kvote for førstegangsvitnemål.

Du kan lese detaljert om opptakskravene til PHS ved å følge linken. Se også gjennom ofte stilte spørsmål, der finner du svar på det du lurer på og litt til.

Lykke til!
  

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning