Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få realfag på vg4 påbygging?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg går vg2 helseservice nå og skal gå vg3 apotekteknikk til høsten. Etter det har jeg lyst til å ta påbygg. Det jeg lurer på er om jeg kan ta opp flere fag enn de man "må" på påbygg? liksom sånn kjemi og lignende, sånn at jeg kan studere farmasi etterhvert? Eller må jeg ta opp fagene som privatist? Hadde vært skikkelig greit å kunne tatt de ekstra fagene samtidig som jeg tok vanlig påbygg... Går dette?

Besvart 12.02.2019 15:43
 

Svar
Hei

Så flott at du vil ta begge deler, både yrkeskompetanse og generell studiekompetanse!

Når du har fullført vg3 Apotekteknikk får du rett til det som kalles vg4 påbygging. Det innebærer fagene norsk, historie, naturfag og matematikk 2P-Y. Det er kun disse fire fagene du trenger for å oppnå studiekompetanse, du kan ikke regne med å få tilbud om opplæring i flere fag enn det.

Det er riktig at du trenger minimum tre realfag i tillegg for å bli kvalifisert for studier innen farmasi. Dette er fag du må ta som privatist på egen hånd, underveis eller etterpå. Du kan eventuelt kjøpe opplæring gjennom private tilbud.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Opptakskrav til høyere utdanning

En matteprøve ligger på bordet sammen med en blyant og en kalkulator

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning