Hopp til hovedinnholdet

Hva telles som tilleggsutdanning for lektorer?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

På norsk lektorlag sin side står det: Stillingskode 7966 Lektor med tilleggsutdanning: Tilsatte i undervisningsstilling som har godkjent faglig og pedagogisk utdanning og godkjent mastergrad, hovedfagseksamen og som samlet har godkjent utdanning fra universitet eller høgskole tilsvarende 6 års normert studietid (360 studiepoeng/120 vekttall) eller mer. Er det noe bestemte krav for hva slags utdanning som telles som tilleggsutdanning? 60 ekstra studiepoeng i matte kan vel ikke telles som tilleggsutdanning dersom man er ansatt som engelsklærer?

Besvart 20.02.2019 12:12
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! 

Nå er ikke vi fullgode eksperter på dette, men slik vi forstår det så vil de ekstra 60 studiepoengene du har tatt i matte telle som videreutdanning her, og gi deg stillingstittelen lektor med tilleggsutdanning.

Det står "samlet utdanning" på 6 år (360 studiepoeng), og ikke at det er et krav om at dette er samlet relevante studiepoeng. Og vi vet at det vil kunne gi tilleggsutdanning å ha f.eks undervisningskompetanse (60 studiepoeng) i andre skolefag. Så vi er ganske sikre på at slik du beskriver det, så vil du få stillingstittel med tilleggskompetanse, og at de ekstra studiepoengene ikke behøver å være i fag som er relatert til engelsklærer. 

Men vi er ikke eksperter som sagt, så hvis du vil bli helt sikker kan du kontakte Norsk lektorlag og høre, eventuelt snakke med skolen du skal søke på/jobber på, dersom du har kommet så langt i løpet :)

Vi kan ikke svare sikkert, men slik vi forstår det som vil dette telle.

Lykke til :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning