Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta pedagogikk og bli miljøterapeut?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har i utgangspunktet lyst til å studere barnevern men det er få skoler jeg kommer inn på. Derfor har jeg sett litt mer på bachelor i pedagogikk. Så har jeg sett at de fleste som har bachelor i pedagogikk, ofte kan ende opp i jobber som miljøterapeuter eller konsulenter i f.eks. en barnevernsinstitusjon. Er dette sant? Går det ann? Eller misforstår jeg veldig?

Besvart 31.03.2019 18:23
 

Svar
Hei

Spennende at du tenker på dette! 

Ja, dette er nok mulige jobber du kan få etter en bachelor i pedagogikk. Du kan lese mer om yrket miljøterapeut her på utdanning.no. Der vil du se at de fleste miljøterapeuter har en av disse utdanningene: vernepleier, sosionom, ergoterapeut, sykepleier, barnevernspedagog, barnehagelærer eller spesialpedagog. Men det finnes også miljøterapeuter med annen faglig bakgrunn, og pedagogikk kan være en av disse. 

Så hvis du kunne tenke deg å bli miljøterapeut, så vil du kunne titte på alle de utdanningene vi nevnte over, i tillegg til pedagogikk. 

Konsulent i en barnevernsinstitusjon kan også være mulig med bachelor i pedagogikk. 

For å få mest mulig informasjon om mulighetene etter studiet, så bør du ta kontakt med studieveileder/kontaktperson på sidene til det lærestedet du er interessert i som tilbyr utdanning i pedagogikk. De kan fortelle mer om hvor det er vanlig å jobbe etter studiet, og hva som er mulig. Du kan i tillegg lese informasjonen som står på sidene deres. 

Så vårt tips er å kontakte studieveilederne for å få god informasjon, og også titte på de andre aktuelle utdanningene, dersom de også er interessante.

Lykke til, spør oss gjerne igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning