Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg dokumentere vitnemålet mitt hos Samordna opptak?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har tatt opp noen fag som privatist for å forbedre karakterer (fag jeg har hatt tidligere i tillegg ett realfag jeg ikke hadde fra før). Trodde jeg trengte helt nytt vitnemål, gikk til min gamle videregående skole for å få dette. Ble der spurt om mitt elektroniske vitnemål skulle slettes. Svarte ja (for jeg trodde det måtte det, siden jeg nå hadde et nytt). Ser jo nå at jeg har misforstått. Jeg skulle egentlig bare tatt bilde av kompetansebeviset mitt og lastet det opp? Men nå har jeg fått mitt elektroniske vitnemål slettet og er stressa over situasjonen. Har tatt bilde av mitt "nye" vitnemål og lastet det opp, men klarer ikke helt å slå meg til ro med at det er ok. Er usikker på hvor strenge Samordna er på bildekvaliteten. Synes jo bildet er klart, men vet ikke hva som er deres standard? Kan jeg kontakte min gamle videregående skole og be de laste opp mitt tidligere vitnemål på nytt elektronisk (i NVB?)Går det an? Eller er det helt slettet av systemet deres? Takk på forhånd.

Besvart 10.04.2019 14:30
 

Svar
Hei,

Når du laster opp dokumentasjon til Samordna opptak, er det viktig at all informasjon på dokumentet er leselig, og at hele dokumentet (alle sider) er med. Dersom det skulle være mangler eller feil ved dokumentasjonen, vil en saksbehandler ta kontakt med deg slik at du kan få lastet opp ny informasjon før hovedopptaket.

Når det gjelder vitnemålet ditt, skal den videregående skolen fremdeles ha dette i sine systemer selv om det har blitt fjernet fra Nasjonal vitnemålsdatabase. Du kan kontakte skolen og be dem laste det opp til Nasjonal vitnemålsdatabase på nytt hvis du ønsker det, men det er ikke nødvendig med et elektronisk vitnemål dersom du har lastet opp et bilde av vitnemålet ditt.
Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning