Hopp til hovedinnholdet

Hvor forsinket blir jeg hos Lånekassen med studier fra Sonans?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har tatt opp historie helårs hos sonans, og fått støtte fra lånekassen. Men av forskjellige årsaker får jeg ikke tatt eksamen. Vet dere hvor mange studiepoeng jeg blir liggende bak hos lånekassen da? Har allerede litt forsinkelse så er bare veldig bekymret for hvor langt bak jeg kommer til å ligge nå. Håper dere vet.

Besvart 29.04.2019 08:15
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer! 

Dette kommer helt an på hvor mange timer du har tatt i historiefaget ditt dette året. Så vidt vi forstår, tilsvarer 840 skoletimer i året 60 studiepoeng. Vi vet jo ikke hvor mange timer du har brukt på historiefaget, men hvis det er mindre enn dette, kan det omregnes til mindre enn 60 studiepoeng. 

Du vet sikkert dette, men det er 60 studiepoeng som er grensen for forsinkelse. Hvis du får mer enn dette, kan du "ta igjen" studiepoengene uten studielån, og få innvilget studielån igjen senere. 

Det letteste her, tenker vi, er å kontakte rådgiver på Sonans og spørre hvor mange studiepoeng du vil bli forsinket. Dette vet de helt sikkert, og kan svare raskt på. Du kan også kontakte Lånekassen om dette, selv om det hender det vil ta litt lenger tid å få svar der. 

Vårt råd er å få bekreftet med rådgiver hos Sonans, så får du raskt svar :)

Lykke til! 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning