Hopp til hovedinnholdet

er studiepoeng-ordningen forankret ved lov?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Håper dere i ung.no har det bra. Jeg føler samtlige emner ved universitetet mitt er urimelig vektet (studiepoengene samsvarer ikke realistisk arbeidsmengde). Dette er altså ikke noe jeg baserer på egen erfaring, da alle studenter i emnet er enige med meg (jeg har faktisk spurt alle som dukker opp på forelesninger). Vi har timevis med lite pedagogiske laboratoriekurs, tokter som varer i flere dager, og forelesninger. Er studiepoeng-ordningen forankret ved lov? Eller er det et nasjonalt rammeverk for det? Har prøvd å snakke med administrasjonen, men de vil jo ikke objektivt undersøke om det er urimelig vektet engang! Hva kan jeg gjøre?

Besvart 08.05.2019 10:01
 

Svar
Hei

Dette kjenner jeg ikke godt til reglene rundt. Jeg anbefaler deg å undersøke ordentlig på hjemmesidene til universitetet; der bør det ligge mye informasjon om studiet og regelverket. 

Jeg kikket på Universitetet i Stavanger sine sider, og der stod det: 

"I følge retningslinjer fra Universitets- og høyskolerådet (UHR) og den internasjonale ECTS-skalaen tilsvarer 1 studiepoeng en normal arbeidsbyrde på mellom 25 og 30 arbeidstimer. I tillegg vises det til Universitets- og høyskoleloven som i § 3.8 fastslår at studieåret er 10 mnd (ca. 40 uker eller ca. 1500 uketimer, og 37,5 timer per uke) og at et fullt studieår er normert til 60 sp." 

Siden dere alle opplever at emnene er urimelig vektet kan du kanskje ta initiativ til å gå sammen om å skrive et brev eller en klage til universitetet. Da regner jeg med at dere i det minste vil få en skriftlig tilbakemelding om hvorfor studiet er lagt opp slik det er.  

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning