Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli flyvertinne med -8 i syn?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei!! Jeg har alltid hatt lyst til å bli flyvertinne! Det har vært barndomsdrømmen min! Og jeg har lest at for å bli flyvertinne på du ha maks -4 eller +4 i syn og jeg har -8!! Flere nettsider har jeg lest at jeg ikke kan bli flyvertinne med så dårlig syn! Jeg må ha «normal» syn og nå sitter jeg her så lei meg! Som alltid har ønsket å bli flyvertinne!! Hva skal jg gjøre!!!??

Besvart 11.05.2019 14:05
 

Svar
Hei

Det var leit å høre at du er lei deg, og det forstår vi veldig godt. Det er ikke noe gøy når man opplever at en plan eller drøm plutselig får en hindring. Vi som er eldre vet at andre og spennende muligheter ofte dukker opp når man minst venter det - selv om vi skjønner at det kanskje ikke hjelper på følelsen din nå :)

Vi kan rett og slett ikke svare helt sikkert på om det finnes noen muligheter for å bli kabinbesetning for deg nå. Det er riktig som du sier, at flyselskapene sier at du må ha "normalt syn", og vi har også sett enkelte selskaper nevne +/- 4 som en grense. Det er generelt strenge helsekrav for alle som vil jobbe i luften, og dette handler først og fremst om å kunne sikre tryggheten om bord. 

Samtidig er vi ikke kjent med de detaljerte reglene, eller om det fins noen muligheter, f.eks med korrigert syn. Denne informasjonen får vi heller ikke tak i direkte, og kan ikke si så mye om. Vi tror at det nok per dags dato vil være vanskelig for deg å få jobb som kabinbesetning med synet du har.  Samtidig tenker vi at det er verdt at du sjekker dette nøyere ut.

De ulike flyselskapene holder egne kurs for opplæring av kabinbesetning:

Norwegian
SAS
Widerøe

Det finnes også andre private opplæringsinstitusjoner som tilbyr kurs og opplæring for kabinpersonale: 

Topflight AS

Så vårt eneste tips er nok å kontakte en av disse! De kan nok fortelle deg om det er noen muligheter for deg, enten nå eller i fremtiden, og hva som eventuelt kreves. 

Vi håper at du finner ut dette, og vi forstår godt at du er lei deg. Yrkeslivet er utrolig stort, spennende og med mange muligheter. Så vi tror på at du vil finne et sted som er perfekt for deg, uansett hva det er. Vi tror at det nok generelt kan være vanskelig å bli kabinbesetning, men kan samtidig ikke svare endelig eller sikkert på dette - det må nesten flyselskapene gjøre selv. Så vi anbefaler at du tar kontakt med dem, og eventuelt ber foreldrene dine til hjelp, hvis du syns det er vanskelig å finne frem. 

Vi ønsker deg masse lykke til, og sender gode tanker din vei!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning