Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg inn på vg2 med IV i norsk?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg går VG1 studieforbedrende linje, og har dessverre fått 12,4% i Norsk for hele året. Siden dette ikke er et avsluttende fag så er det ikke noe med standpunkt å gjøre, bare om jeg kommer inn på VG2 uansett og hva reglene for det er. Det står ikke noe konkret om dette på nettet så jeg velger å sende inn spørsmålet mitt her. Hva er sjansen for å ikke komme inn på VG2 når jeg har over 10% i Norsk for hele året som tidligere nevnt ikke er avsluttende fag???

Besvart 14.05.2019 13:36
 

Svar
Hei

Det er riktig at i utgangspunktet må alle fag fra vg1 være bestått til sommeren for at du skal ha rett til inntak på vg2. Det er likevel fullt mulig å få inntak på vg2 med en IV, hvis skolen vurderer at du generelt har faglig kapasitet til å klare det neste året.

Det er viktig at du fortsetter å jobbe med norsken, selv om du allerede har for mye fravær. Hvis du får fortsette på vg2 vil det bli vurdert om du er i stand til å følge faget norsk videre på vg2, eller om du må ta det opp som privatist.

Det vil variere fra fylke til fylke hvordan dette i praksis gjennomføres, så snakk med rådgiver på skolen din for få klarhet i hva som kan skje i ditt konkrete tilfelle.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning