Hopp til hovedinnholdet

Jeg møtte ikke opp til eksamen.Har ikke dokumentasjon. Hva skjer?

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei! jeg skulle ha eksamen i samfunsfag, men valgte ikke møte opp da jeg ikke var klar. sa ikke fra om det fordi var usikker på om jeg skulle prøve meg eller ikke. fikk IM på kortet da, kommer inn neste år uansett. men om jeg hadde gjort d dårlig , feks fått 2 / 3 så ville det kostet dobbelt neste gang? og det skjer ikke noe selvom jeg fikk ikke møtt? jeg kan melde meg neste gang? jeg ble fortalt av skolen at jeg ikke kom til å bestå skolen og jeg ble oppfordra til å droppe ut. jeg ligger nå på 6 og 5 i helsefag vg2.... det var bare vanskelig å ta ekstra fag ved siden og gjøre begge bra men de får ikke vite noe om det?? jeg føler jeg blir mobbet av en lærer

Besvart 18.05.2019 10:40
 

Svar
Hei!
Da du ikke møtte opp til eksamen og ikke hadde dokumentasjon på det, må du melde deg opp til privatisteksamen på www.privatistweb.no og betale eksamensavgift. Oppmeldingsperioden er før 15. september for høsteksamen og før 1.februar for våreksamen. 
Det er riktig at du ikke har bestått vg2 i og med du ikke har hatt eksamen i samfunnsfag.
Det er viktig at du forsetter på skolen så du ikke overskrider 10 prosent fravær i de andre fagene så du får IV i de andre fagene. 
Du skriver " .. om jeg hadde gjort d dårlig , feks fått 2 / 3 så ville det kostet dobbelt neste gang? Denne setningen forsto jeg ikke. Send inn et nytt spørsmål hvis du vil ha svar på det.  
Hvis ikke du forteller grunnen, får ikke skolen vite årsaken til at du ikke møtte til eksamen.
Dersom du føler deg mobbet av lærer på skolen, bør du gå å snakke med noen på skolen om det. Det kan f.els være miljøarbeider, sosiallærer eller rådgiver.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen er tilgjengelig på både sms og e-post, og kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Skoletime (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole