Hopp til hovedinnholdet

Bestått eksamen, men ikke helt fornøyd

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nylig tatt fagprøven i barne-og ungdomsfaget. Etter den muntlige delen i dag, kom jeg ut med karakteren bestått. Det var kun en ting som gjorde at jeg ikke fylte kravet for "meget godt bestått". Og helt ærlig føler jeg meg som en total fiasko, jeg har ikke klart å glede meg noe, og dro rett hjem og gråt. Alt dette forteller meg bare at jeg akkurat ikke er bra nok, det er så surt. Jeg gruer meg til å dukke opp på jobb i morgen. Jeg føler meg så dum. Hva kan jeg gjøre? Har jeg ingen mulighet til å gjøre noe for å forbedre karakteren min? Hilsen sliten jente

Besvart 28.05.2019 12:22
 

Svar
Hei

Gratulerer med fagbrev :-)

Nå tenker jeg at du har gruet deg og vært spent i flere uker. Eksamen er over, og du faller litt sammen. Det er helt normalt.

Når kroppen slapper av etter lengre periode med spent kropp, så kommer det masse følelser. Dette gir seg utslag i tårer og følelse av utmattelse.

Det har ingen praktisk betydning for deg om karakteren er godt eller meget godt.

Fortell på jobben at det var ett spørsmål du ikke svarte nok utfyllende på. Du kan eventuelt stolt forteller at du besto, uten å utdype karakteren noe mer.

Når du får slappet av noen dager, så tror jeg du vil innse det selv også. Men akkurat nå er ikke du der.

Lykke til videre.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning