Hopp til hovedinnholdet

Kommer jeg inn på medisinstudiet?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ganske gode karakterer og tror jeg kan sikre meg 5,7 eller 5,8 i snitt. spørsmålet mitt er om det er mulig å komme inn i medisin? Jeg har ganske lyst til å bli lege, og har jobbet ganske hardt for å få gode karakterer. Jeg vet ikke om jeg har lyst til å studere noe annet, for jeg er veldig glad i sykehus! Derfor ønsker jeg meg en jobb i sykehus, samt jeg elsker matte, kjemi og fysikk! Jeg lurer på om det finnes en utdanning jeg kan ta for å få en jobb innen de fagene samtidig jobbe på sykehus og sikre meg god lønn? i tillegg så lurte jeg på hvilke utdanninger har høye snitt, det føles mer mestring når man har greid å få seg inn i noe med høy snitt, etter masse jobbing med skole:) Takk på forhånd

Besvart 01.06.2019 14:12
 

Svar
Hei. Så spennende du vil bli lege! 

Snitt er aldri bestemt på forhånd, men avgjøres av flere faktorer, som for eksempel antall søkere, poengsummen til de ulike søkerne og endring i antall studieplasser. Poenggrensene kan derfor variere fra år til år, og derfor er det umulig for oss å si om du kommer inn på medisin. Det er et populært studie som oftest har ganske høyt snitt. Det er uansett utrolig bra at du har 5,7-5,8 i snitt, og derfor vil jeg tro at du har en god sjanse på å komme inn. På denne nettsiden kan du se hva snittet var i fjor. Det kan gi deg en pekepinn på hvor nivået ligger. 

Det er mange forskjellige yrker som jobber på sykehus. Legerpsykologer, radiologer, fysioterapeutersykepleier for å nevne noen. Jeg anbefaler deg å sjekke ut Jobbkompasset på utdanning.no. Her finner du yrker basert på interessen din. Hvis du ønsker å finne mer ut av hvilke yrker som jobber på sykehus kan du klikke deg inn på kategoriene "Mennesker" og "Helse og velvære". Her finner du mange yrker, og informasjon om utdanningen, snitt og hvilke fag du lærer på studiet. I tillegg kan du lese hvilke arbeidsoppgaver man har, lønnen og lese yrkesintervjuer. Kanskje du finner noe du ikke visste om? 

Jeg håper svaret var til hjelp, og ønsker deg masse lykke til! Heier på deg! :-) 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning