Hopp til hovedinnholdet

Kanjeg velge urdu som fremmedspråk?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på om det er mulig å ta andre språk på videregående? Tysk, Fransk og Spansk som de fleste skoler i Norge lærer syns jeg ikke er noe jeg har lyst å lære meg. Er det noen plass der de lærer deg å skrive og lese for eksempel Urdu? Er veldig interessert i forskjellige språk og måten de skriver på. Arabisk høres veldig kult ut, og måten de skriver på også. Urdu er nesten som Arabisk, men grunnen til at jeg har mer lyst på Urdu er fordi der er morsmålet mitt. Kanskje kunne jeg ha bruk for å lære meg Urdu. Jeg kan allerede hele alfabetet, men sliter med hvorfor noen bokstaver brukes mens de andre må ikke brukes alltid, sånne ting lurer jeg på. Om det var en skole der jeg kunne lære meg å lese og skrive og forstå det bedre ville det ha vært flott.

Besvart 07.06.2019 14:31
 

Svar
Hei

Så flott at du har lyst til å lære mer av morsmålet ditt!

Hvis du skal gå på ett av de studieforberedende utdanningsprogrammene er det obligatorisk å ha et fremmedspråk ved siden av engelsk. På yrkesfaglige utdanningsprogram får du ikke fremmedspråk.

Du har rett i at det er mest vanlig å tilby språkene tysk, spansk og fransk på videregående skole. Det finnes skoler som tilbyr enkelte andre språk, men du kan bare søke på skoler som er i ditt hjemfylke. Bruk linken over og velg ditt fylke, for å se hva som kommer opp. Du kan også spørre rådgiver på skolen din for å få hjelp til å finne ut hva som finnes der du bor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer

Tips for å komme i gang med språkopplæring

Ordbøker (www.colourbox.com)

Har du lyst til å lære et språk, men sliter med å komme i gang? ANSA har spurt elever og studenter etter deres språktips.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning