Hopp til hovedinnholdet

Hva er sjansene mine for å komme inn på studieprogrammet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg har valgt å studere universitet fra høsten, nå sliter jeg med en del spørsmål, jeg har søkt akvamedisin i UiO som første valget mitt, siden opptak krave var 56,3 i 2018(da var det for 10plasser) nå har dem økt til 20 plass for høst 2019. men jeg har bare 55,5 poeng er det mulighet til å komme på den studiet med tenke på de har økt plass? Hvis jeg ikke kommer på det så kan det hen at jeg risikerer plass for andre valgt? er det slikt at dem som har søkt bioingeniør som første valge prioriterer først eller? Jeg har søkt bioingeniør i NTNU som andre valge mitt. der har jeg oppfylt kravene godt.

Besvart 26.06.2019 13:13
 

Svar
Hei

 

Hvilket nummer studiet er i prioriteringslisten er ikke relevant for hvordan du stiller i forhold til andre søkere, siden det er dine poeng som er avgjørende for om du blir tatt opp til et studium, ikke om det er første- eller andrevalg. Du bør alltid sette opp prioriteringslisten i den rekkefølgen du helst ønsker å gå. Dette er fordi ved tilbud faller lavere prioriterte studieønsker bort. Det vil si at hvis du får tilbud om 1. valget ditt vil alle andre valg falle vekk. Kommer du ikke inn på 1. valget og for eksempel får tilbud om 2. valget skal du også få tilbud om å stå på venteliste på 1. valget ditt. 

Poenggrensene angir den med lavest poengsum som kom inn i opptaket i fjor, men poenggrensene er bare en indikasjon på hvor vanskelig det er å komme inn på et studium.

En poenggrense er aldri bestemt på forhånd, men avgjøres av flere faktorer, som for eksempel antall søkere, poengsummen til de ulike søkerne og endring i antall studieplasser. Poenggrensene kan derfor variere fra år til år.Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning