Hopp til hovedinnholdet

vet du hvor man kan finne auditions til teater

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig glad i skuespill og vil så veldig gjerne spille på et av de store teatrene, vet du hvor man kan finne auditions til teater som national, oslo nye og folketeateret? Takk på forhånd:)

Besvart 16.08.2019 13:33
 

Svar
Hei


Det beste tipset er nok å ta kontakt med de teatrene det gjelder, og høre om du kan stå på noe slags liste til auditions som kommer. Du kan også ta kontakt med Norsk Skuespillerforbund og høre om de har noen tips.

For å bli profesjonell skuespiller så behøver man som regel utdanning innen faget. For å komme inn på musikk- eller skuespillerutdanning ved høgskoler/universitet så må du først ha fullført videregående skole, og må som regel ha generell studiekompetanse. Skolene har også ofte lokale opptaksprøver.

Om du ønsker å bli skuespiller, er det viktig at du finner måter å skaffe erfaring og kunnskap om teater og skuespill, samtidig med at du fullfører skolen. Det er mange som ønsker å jobbe som skuespiller, og få jobber innen dette. Man trenger derfor så mye erfaring som mulig. Det kan være smart å forsøke seg litt som amatørskuespiller så du kan sjekke om dette er en drøm du ønsker å forfølge. 

Et godt råd kan være å engasjere seg i skolens dramagruppe hvis det finnes en slik, melde deg inn i et amatørteaterlag eller ungdomsteater, dramakurs på fritidsklubben, kulturskolen, revy på skolen osv. Å gå på auditions, skuespillerkurs og lignende er dessuten god trening og kan være en døråpner i skuespillerbransjen. Det går for eksempel an å kontakte NRK og forskjellige produksjonsselskaper for å registrere deg dersom de skal ha produksjoner i nærheten av der du bor. 

Les mer om skuespilleryrket i artiklene under svaret og på utdanning.no.

Lykke til!

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hva skal du bli?
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hva skal du bli?