Hopp til hovedinnholdet

Vil gå på en annen skole enn den jeg kom inn på. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil på grunn av trivselen gå på en skole der det ikke er plass, og jeg er heller ikke på noe ventelisten. Jeg har hørt at mange dropper ut fram til høstferien eller ikke møter opp første skoledagen som gjør at det kanskje blir ledig. Jeg vil derfor prøve å komme meg inn siden jeg vet det er mulig å bytte skole fram til høstferien. Hvordan foregår dette? jeg føler meg ikke behagelig med å snakke med rådgiveren på skolen vår så har ikke noen å spørre... Det er veldig viktig for meg fordi at jeg ikke har venner på den skolen jeg skal gå på, og har tidlegare våre mobba. Her snakker jeg om vgs1 Takk for svar

Besvart 13.08.2019 21:29
 

Svar
Hei!
Det er helt riktig at ikke alle møter opp første skoledag. Noen bytter også utdanningsprogram fram til høstferien. 
Hvis det blir ledig plass i en klasse, fylles plassen opp fra en venteliste. Det er ikke alle klasser som har venteliste. Hvis du ringer skolen og snakker med vedkommende som har ansvar for ventelister, kan du sette deg opp på venteliste på det utdanningsprogrammet du ønsker. Det er ikke nødvendigvis rådgiver som har dette ansvaret.Du vil nok komme bakerst på ventelisten, men det er jo ikke sikkert ventelisten er så lang.
Lykke til!
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole