Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg passer på studiespesialisering - hva gjør jeg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, så jeg går studiespesialisering og skal gå 2. året i år. Men i fjor så fikk jeg 3.8 i snitt som gjorde meg veldig usikker på om jeg i det hele tatt er smart nok til å fortsette å gå studiespess. Folk sier at 3.8 er nesten det samme som 4 og er ikke noe dårlig i det hele tatt, men til meg så er det fortsatt en 3'er. Jeg har litt lyst å gå TIP men det som er problemet er at jeg ikke vet helt hva jeg vil bli og jeg føler at hvis jeg går TIP så må jeg bestemme meg fortere. Jeg har prøvd flere ganger å finne noe som jeg kunne ha tenkt meg å blitt men fant jo aldri noe. I tillegg er miljøet på TIP'en drit dårlig og jeg liker ingen der. Å bytte skole er ikke akkurat innafor for meg heller. Er helt fortvilet og kjenner ikke at jeg gleder meg til skolestart. Hva bør jeg gjøre i en sånn situasjon? Takk på forhånd.

Besvart 16.08.2019 15:10
 

Svar
Hei

Skjønner at du er fortvilet, og her høres det rett og slett ut som at du burde bestille en time hos rådgiver på skolen så snart du har mulighet. Rådgiver skal kunne hjelpe deg, både med å tenke høyt, gi veiledning og informasjon om mulighetene dine. Så dette bør du gjøre! 

Ellers er jo også vi blant de som mener at 3,8 ikke er et dårlig karaktersnitt, og det vil også gi deg muligheter til å komme inn på mange utdanninger senere, hvis du er interessert i det. I tillegg har du jo mulighet til å forbedre deg, og vi legger ved noen artikler under svaret med tips til hvordan få bedre karakterer :)

Det store spørsmålet er jo om du ville passet bedre på TIP eller et annet utdanningsprogram, og dette kjenner vi deg ikke godt nok til å ta stilling til. 

Derfor bør du prate med rådgiver på skolen din så snart som mulig, gjerne en lærer du har god kontakt med, og gjerne de der hjemme, for å se om de kan hjelpe deg å vurdere hva som er best. 

Vi ønsker deg lykke til, spør oss gjerne igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan få bedre karakterer?

Gutt foran PC (colourbox.com)

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

Les mer

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning