Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange tilleggspoeng kan jeg få?

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en 19 år gammel jente med spørsmål i forhold til dette med alders-og tilleggspoeng. i det kommende året skal jeg på fås, det vil si at jeg får med meg 2 tilleggspoeng og 2 alderspoeng, ikkesant? videre skal jeg ta et årsstudium i psykologi før jeg begynner på en lektorutdanning. vil jeg fra året med årsstudium få med meg 2 nye alderspoeng i tillegg til 2 poeng fra årsstudium? at jeg altså til slutt vil ende opp med 4 tilleggspoeng og 4 alderspoeng før jeg begynner på en lektorutdanning? håper dere forstår hva jeg lurer på selv om det ble mye tall her:)

Besvart 20.08.2019 15:14
 

Svar
Hei

Fra og med det året du fyller 20 år får du 2 alderspoeng for hvert år, hvis du har fullført og bestått videregående opplæring. Du kan ikke få mer enn 8 alderspoeng.

I ordinær kvote kan du også få inntil 2 poeng for enten folkehøgskole, militærtjeneste, siviltjeneste, fagskole eller høyere utdanning. Du kan bare få tilleggspoeng for én av delene, så du kan ikke få mer enn 2 tilleggspoeng.

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning