Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om å ta internasjonal engelsk som privatist

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt 17. Hei jeg kom opp i internasjonal engelsk i eksamen skriftlig, jeg endte opp med å få 2, hadde dårlig dag. I standpunkt fikk jeg 5 skriftlig og 6 muntlig. Jeg vil ta opp eksamens karakteren dette skole året, så jeg lurte på om jeg må ta eksamen i både skriftlig og muntlig. Anbefales det å ta opp karakteren. Jeg har tenkt å studere BBA (bachelor business administration) på bi og det er et krav å ha 4 i engelsk, så jeg lurer på om 2 eren kommer til å være et problem for meg dersom jeg ikke tar opp eksamen. Tusen takk for svarte på forhånd.

Besvart 24.08.2019 14:05
 

Svar
Hei

Skjønner at du lurer! 

Aller først tenker vi du må dobbeltsjekke med BI om opptakskravet på karakter 4 i engelsk - det kan hende dette stemmer, men når vi slo opp opptakskravet for bachelor in business administration på BI, ser det ut til at du trenger en språktest (IELTS, TOEFL eller en av de andre) med god nok score.

Så ut i fra hva vi ser, så er det ikke et krav om karakter 4, men heller at du leverer en språktest. Så dette må du dobbeltsjekke med BI.

Her kan du se hva Oslo kommune sier om engelsk programfag og fellesfag som privatist.

Hvis du bor et annet sted, så slå opp hva din fylkeskommune skriver. 

I Oslo skriver de:

Privatister må avlegge eksamen både i skriftlig og muntlig eksamen. Skriftlig og muntlig eksamen har ulike fagkoder, og det må betales eksamensavgift for hver eksamensprøve. Skriftlig og muntlig eksamen må ikke avlegges samme semester.

Dersom du fra tidligere har standpunktkarakter og eventuelt karakter fra eksamen tatt som elev, kan du som privatist forbedre karakterer i skriftlig og muntlig uavhengig av hverandre. Privatisteksamen erstatter både standpunktkarakter og eventuell tilhørende eksamenskarakter.

Privatister som har bestått begge prøveformene, kan forbedre disse karakterene uavhengig av hverandre.

Snakk gjerne med rådgiveren på skolen din om hva som er lurt å gjøre. Du har jo en veldig god stanspunktkarakter, men var uheldig med eksamen. Hvis du føler at du kan pensum godt, og at det ikke koster deg altfor mange krefter, så kan det jo være verdt å ta privatisteksamen. Skulle du få dårligere karakter, vil den gamle karakteren telle, så du vil bare tjene på det. 

Og så er det jo et annet spørsmål om du trenger dette for å komme inn på BI. Det bør du høre med BI om for å bli sikker. 

Lykke til, vi anbefaler at du går til rådgiver på skolen din!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning