Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Vil flytte til USA. Visum?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei:D jeg har et par spørsmål takk hvis dere kan svare meg:D 1 Hvis jeg har tenkt til og bo i USA for resten av livet mitt hvor gammel må jeg være og hva må jeg gjøre? 2 Hvis jeg for noe i rullebladet og jeg ikke slipper inn i USA vil det bety at jeg ALDRI kommer inn eller bare for noen år? 3 Hvis jeg har tenkt til å gi ut en musikk album i norge hvor for jeg gjort det? 4 Hvor for jeg lært amerikansk? Tusen takk for svar:D :D :D :D :D :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

1. Det å flytte til USA oppleves nok av mange som veldig vanskelig. Generelt så er det gjerne slik at man må ha et tilbud fra en arbeidsgiver eller liknende for å få visum som varer lenger enn turistvisum, samt arbeidstillatelse. Kanskje kan det derfor være en idé å først få til studier i USA, og underveis undersøke hvilke muligheter du har senere. Ved å studere der kan du skape deg et kontaktnettverk som kanskje kan hjelpe deg senere når du skal ut i jobb.

Angående studier så anbefaler jeg deg å kontakte:
ANSA på tlf. 04545 - de er organisasjonen for norske studenter i utlandet. De gir gratis veiledningstime hvis du ønsker det. Her kommer du direkte til nettsiden med informasjon om utdanning i USA.

Fulbright har tlf. 22 01 40 10 og gir nøytral og gratis informasjon om studier i USA.

Angående det å flytte til USA sånn generelt, så anbefaler jeg deg å kontakte:
Den amerikanske ambassaden i Norge . De har informasjon om blant annet visum og hvilke andre regler som gjelder.

Norge-Amerika Foreningen kan ha tips og råd til hvordan du bør gå fram.

Den norske ambassaden og konsulater i USA kan svare på
spørsmål om visum, pass, jobb, studier etc.

Utenriksdepartementet sine landsider om USA finner du mer generell informasjon, samt linker til andre nettsider som kanskje kan være av interesse for deg.

2. Med et elektronisk pass vil du som hovedregel kunne oppholde deg i USA i inntil 90 dager uten visum. Dette gjelder imidlertid bare viss du ikke har vært tiltalt eller dømt for en forbrytelse. Har du vært tiltalt eller dømt for forbrytelser, kan du likevel være nødt til å søke om visum.

Jeg anbefaler uansett at du tar kontakt med den amerikanske ambassaden. De vil kunne svare deg på hvorvidt det er nødvendig med visum i ditt tilfelle. Link til nettsidene og kontaktinformasjon finner du å norway.usembassy.gov/

3. Å gi ut plate i Norge i dag er både enkelt å vanskelig, helt avhengig av hvor mye penger du har og hvor mye du ønsker å gjøre selv. Ønsker du platekontrakt er nok det ikke helt enkelt. Da må du lager demoer og sende til plateselskaper som gir ut musikk i den sjangeren din spiller. Inviter dem gjerne på konsert når du skal holde det. Du kan også leie studio (eller spille inn hjemme) og spille inn ei plate du gir ut betalt av egen lommebok. Da bør du kontakte et distrubusjonsselskap som kan hjelpe deg å spre plata di mot provisjon. Les også artikkelen under.

4. Amerikansk kan du lære på skolen. Det er viktig å huske på at det er en del forskjeller mellom engelsk og amerikansk (uttrykk, ulik betydning på noen ord, forskjellig stavemåte på noen ord, osv.), men begge deler skal være representert i pensum. Et annet godt tips er å følge amerikansk kultur gjennom film, TV, musikk, aviser og blader. Det lærer du masse av - både språk og om den amerikanske "sjela!.

Lykke til!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
S
0
12.08.2018 06:55:22
MENTE USA
Einar
0
06.06.2016 20:42:39
Har skrevet utførlig om dette på USA-bloggen min. Mange blir nok lei seg, for her knuses det drømmer i fleng: https://norskistatene.wordpress.com/2015/02/28/for-dem-som-sier-tenker-jeg-skal-flytte-til-usa/ Hvis det er noen FAKTA-feil, korrigerer jeg dem gjerne. Meninger og andres opplevelser kan skrives i egen blogg.
Mjauu
0
14.11.2015 01:53:43
Hei gutt 16 hvor gammel må jeg være for og flytte til USA? Og skal ta 2 år fri fra skolen og hvordan skaffer en 16 åring seg jobb i USA?? Og hvor bor man helt til man har fått et hus?? Håper på svar takk☺️☺️
Sindre
0
23.05.2014 19:15:53
Er et par krav for å komme inn i USA, du må ha oppholdstilatelse, som det er et par måter du kan få på, er en guide på http://www.jobbeiusa.com/ som viser deg akuratt åssen du kan skaffe deg et arbeids visum og eventuelt et "Green Card"

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra


Quiz: Kva veit du om miljø?

Kva er ei klimakvote?