Hopp til hovedinnholdet

Gå rett på studier eller ta et hvileår?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går siste året på VGS nå og sliter med å bestemme meg for hva jeg bør gjøre neste år. Jeg har tenkt å prøve å søke meg inn på juss i Oslo eller Bergen, samtidig som jeg har tenkt å ta meg et friår. Enten på folkehøgskole eller et år i Spania eller Kina for å lære et nytt språk. Jeg kan senere tenkte meg å jobbe internasjonal og lurer på om dere har noen anbefalinger til hva jeg da bør velge når det kommer til et år på folkehøgskole eller utenlandsopphold. Burde jeg bruke dette året på noe jeg har behov for senere, da jeg har sett at de fleste jobber krever at du kan et annen språk i tillegg til engelsk, eller burde jeg ta et friår og ha det gøy? Viss jeg nå søker meg inn på enten fhs eller et utenlandskopphold, og så viser det seg at jeg kommer inn på juss. Kan jeg da fryse den plassen eller er det kun for grunner som militæret og slik? Det er juss jeg vil studere, men er redd for at viss takker nei og venter et år, at snittet da går opp igjen slik at jeg ikke kommer inn.

SVAR

Besvart 10.02.2015 20:53:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jobb frivillig i utlandet - helt gratis!

Aktiv ungdom gir støtte til ungdom mellom 18-30 år som vil jobbe frivillig i et annet land, i en periode på opptil et år.

 

Les mer
attach_file

Les dette før du skal ut og reise!

Har du husket alt? Det er mye du bør tenkte på før du skal ut å reise. Les mer om hva du bør tenke på her!

 

Les mer
attach_file

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

 

Les mer
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
attach_file

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

 

Les mer
account_circle